EINDHOVEN - Het seizoen van PSV dreigt opnieuw uit te lopen op een mislukking. Hoewel de ploeg uit Eindhoven afgelopen zondag de KNVB-beker veroverde, lijkt het echte doel opnieuw niet gehaald te worden.

''PSV wil meedoen om Champions Leaguevoetbal, maar na de nederlaag bij RKC wordt die kans wel heel klein'', aldus technisch manager Marcel Brands.

''We hebben in ieder geval de beker gepakt en daardoor een goed Europees ticket veiliggesteld, maar dat is niet het doel.''

Brands heeft de hoop opgegeven dat PSV in de laatste vijf wedstrijden minimaal zeven punten goedmaakt op koploper Ajax. ''De titel kunnen we vergeten en ook de tweede plaats wordt heel moeilijk, maar we zullen er tot de laatste speelronde vol voor blijven gaan."

Tegengoals

"De wedstrijd zaterdag tegen AZ wordt héél belangrijk; als we die winnen, komt de tweede plaats weer in zicht. We hebben dit seizoen te veel tegengoals gekregen en geen serie neergezet van meer dan drie overwinningen achter elkaar."

"Ajax doet dat nu wel en die zijn binnen enkele weken van nummer vijf de gedoodverfde kampioen geworden. Zo snel kan het gaan", aldus Brands.

Van Bommel

Mark van Bommel moet komende zomer de belangrijkste aanwinst worden van PSV. Brands praat al maandenlang met de 34-jarige aanvoerder van het Nederlands elftal over een terugkeer naar Eindhoven.

Behalve Van Bommel hoopt Brands ook nog een rechtsback en wellicht een aanvaller te kunnen toevoegen aan de selectie. ''In dat kader verwachten we ook veel van ons aanvallende talent Memphis Depay. Verder verwacht ik geen grote paleisrevolutie zoals vorig jaar'', aldus de manager van PSV.

Brands: ''Van Bommel moet er eerst voor zichzelf uitkomen of hij in Italië blijft of terugkeert naar Nederland. In dat geval heeft PSV zijn voorkeur. Als hij die keuze maakt, dan zullen we alles doen om er uit te komen."

"Ik probeer zo goed mogelijk Mark warm te houden en te maken voor PSV.'' De Eindhovenaren hebben voor volgend seizoen al de Deense verdediger Mathias 'Zanka' Jörgensen vastgelegd.