ROTTERDAM – Ruud Vormer speelt woensdagavond met Roda JC tegen titelkandidaat Feyenoord, de club waar hij vanaf volgend seizoen onder contract staat. 

Door Sander van Hal

“Ik denk niet dat het een lastige wedstrijd voor hem wordt”, reageert trainer Ronald Koeman van de Rotterdammers.

Grijnzend: “Ruud moet gewoon zijn wedstrijd spelen en niet op doel schieten.”

Dan, serieuzer: “Hij moet gewoon z’n best doen, zoals altijd. Dat zal niemand in Rotterdam hem kwalijk nemen. Ruud verdedigt op dit moment het geelzwart van Roda en dat moet hij tot het einde van het seizoen blijven doen.”

Kampioensspanning

Koeman merkt nog weinig van kampioensspanning bij zijn spelers, nu Feyenoord met nog zes wedstrijden te gaan slechts vier punten achterstaat op koploper Ajax. “Wij willen graag en hebben ambitie, maar wij moeten niets.”

“De druk ligt bij anderen. Bij ons komt er pas echt druk op als we de komende twee wedstrijden tegen Roda en Excelsior goed doorkomen. Dan gaan we pas echt meetellen als titelkandidaat en krijgen we alles wat meer in eigen hand.”

Dirk Kuijt

De Feyenoord-coach ontkent dat hij contact heeft gezocht met spits Dirk Kuijt, met wie technisch directeur Martin van Geel informeel sprak om te ondervinden of de Liverpool-spits te porren is voor een terugkeer naar de Kuip.

“Ik heb hem nog nooit een sms-je gestuurd”, zegt Koeman. “Als trainer van Feyenoord hoop ik natuurlijk dat hij ooit het Feyenoord-shirt weer gaat aandoen, maar meer dan dat kan ik nu niet doen. Wat er allemaal gezegd en geroepen wordt en of het wel of niet waar is, vind ik voor de rest niet zo belangrijk. Ik richt me alleen op het restant van dit seizoen.”

“Maar het lijkt me logisch dat Kuijt hier altijd welkom is. Hij zou een meerwaarde zijn voor dit elftal.”