EINDHOVEN - PSV speelde zaterdag geen beste wedstrijd tegen VVV-Venlo, maar won wel met 2-0. Georginio Wijnaldum startte als linksbuiten.

Drie punten, is dat het enige positieve van de avond?
"Ja, en iedereen is nog fit, als ik nog iets moet noemen. Het was verder niet best. We speelden veel te slordig."

Jij begon als linksbuiten. Dat moet wennen zijn geweest.
"Ik speel waar de trainer me nodig heeft. Als linksbuiten heb ik wat meer vrijheid, hoef minder verdedigend werk te doen dan op het middenveld, dat is wel lekker. En ik kreeg de vrijheid om veel van positie te wisselen met Jeremain Lens.

Ik zag je voor de penalty overleggen met Toivonen. Wilde jij hem nemen?
"Hij pakte de bal, maar daarna dacht ik even dat hij aan mij vroeg of ik hem wilde nemen. Dat was niet zo. Jammer, want ik had hem graag genomen. Lens ook. Die was er ook meteen bij."

Had je hem nou maar opgeëist...
"Als Ola hem tegen zijn zin had genomen, omdat ik bedankt zou hebben, dan had ik gebaald. Nu niet. Toivonen wilde hem nemen."

Ga je morgen onderuitgezakt op de bank kijken wat titelconcurrenten AZ en Ajax doen?
"Nee, ik ga met de kleine op stap. Ik heb nog een leven naast het voetbal. Al zal ik met m'n telefoon de tussenstanden wel in de gaten houden. Het wordt spannend. Hopelijk komen we morgen weer wat dichterbij in de strijd om de titel."

Volgende week kan je ook een prijs pakken...
"Ja, fantastisch. Die bekerfinale in De Kuip zit al sinds de gewonnen halve finale in m'n kop. In 2008 heb ik de beker al gewonnen met Feyenoord, maar toen zat ik op de tribune. Het voelt daarom alsof ik de eerste prijs uit mijn carrière kan pakken."