EINDHOVEN - Heurelho Gomes wil dolgraag terugkeren bij PSV. Dat zei de Braziliaanse doelman zaterdag na zijn emotionele optreden in het Philips Stadion. 

Gomes, die op de tribune zat bij de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo, werd luidkeels toegezongen en maakte nog tijdens het duel een rondje langs de tribunes.

''Als het aan mij ligt, keer ik morgen terug bij PSV'', zei Gomes. ''Maar het is niet aan mij. Het ligt aan wat PSV en Tottenham Hotspur willen en van de overige interesse."

"Ik heb nog een contract voor twee jaar bij Tottenham. Maar ik kost niet veel hoor'', zo vertelde de Braziliaan met een knipoog.

Gomes groeide tussen 2004 en 2008 bij PSV uit tot een publiekslieveling. Voor het eerst zat hij zaterdag weer op de tribune in Eindhoven.

'Speciale avond'

''Dit was een heel speciale avond voor mij, het was geweldig om terug te zijn. Ik wilde de fans tijdens de wedstrijd bedanken, ik voelde dat ik dat moest doen.''

Bij de Spurs is Gomes op een zijspoor beland. ''Dit jaar is heel moeilijk voor mij, maar volgend seizoen wil ik weer spelen. Of dat bij PSV is? Zeg nooit nooit.''