ROTTERDAM - In de onvoorspelbare strijd om de landstitel blijft Feyenoord een outsider. De ploeg van Ronald Koeman gaat stug door met winnen. Zaterdag moest ook NAC Breda eraan geloven: 3-1.

De Brabantse brigade, die in maart nog meer dan lastig was voor AZ (0-0) en PSV (3-1), was te zwak om de Rotterdamse dadendrang te kunnen stoppen.

Na een indrukwekkend eerbetoon aan de 75-jarige Kuip, inclusief vlaggenparade en vuurwerk, begon Feyenoord spetterend aan de wedstrijd. 

Na amper twee minuten opende de thuisclub de score uit een ragfijne aanval over de rechtervleugel die door Otman Bakkal werd afgerond, 1-0.

De snelle voorsprong leek Feyenoord vreemd genoeg te verlammen. Ook het legioen, dat zo enthousiast aan het jubileumfeestje van het stadion had meegedaan, viel een beetje stil.

Gepruts

Het gepruts bij de thuisclub, met Sekou Cissé voor Jerson Cabral, bood NAC de kans om goed in de wedstrijd te komen.

Jordy Buijs (ex-Feyenoord) en Robbert Schilder waren in de beginfase meteen al dicht bij de gelijkmaker.

Het was Ömer Bayram, de vervanger van de geschorste Nourdin Boukhari, die in de negentiende minuut voor 1-1 zorgde. Hij scoorde via de binnenkant van de paal met een afstandschot.

Te frivool

Feyenoord bleef daarna nog tien minuten knoeien. Met name de middenvelders Jordy Clasie en Karim El Ahmadi wilden het allemaal net iets te frivool doen.

In het laatste kwartier van de eerste helft straften Ruben Schaken en Cissé alsnog het zwakke verdedigingswerk bij NAC, vooral op de vleugels, doeltreffend af, 3-1. Voor de opgebloeide Cissé was het de derde opeenvolgende wedstrijd dat hij tot scoren kwam.

Na de rust viel er nog maar weinig te genieten in De Kuip. NAC ontbeerde kracht en kwaliteit om Feyenoord serieus in de problemen te brengen. De thuisploeg verdedigde de voorsprong koel.

Saaie helft

Veel passie en inzet om de marge verder uit te bouwen toonden de Rotterdammers ook niet. Opvallend was dat publiekslieveling en goalgetter John Guidetti ook in de saaie tweede helft niet in scoringspositie kwam.