ENSCHEDE - FC Twente speelt over anderhalve week tegen AZ zonder Willem Janssen en Wout Brama. Beide middenvelders zijn geschorst voor de topper in Alkmaar als gevolg van de gele kaart die ze zaterdag in het duel met Roda JC (2-0) kregen.

Verder zijn vooralsnog Peter Wisgerhof, Luuk de Jong en doelman Nikolai Michailov geblesseerd. De drie ontbraken tegen Roda, maar zijn mogelijk in het volgende duel wel weer fit genoeg.

Denny Landzaat speelde dit kalenderjaar nog niet voor FC Twente wegens een blessure. Waarschijnlijk laat zijn rentree wat langer op zich wachten.

Coach Steve McClaren verweet zijn spelers niets. ''Het waren perfecte tackles van Brama en Janssen. Echt helemaal niets mis mee. Toch gaf de scheidsrechter geel. Hij zat er volledig naast. Ongelooflijk.''

Dramatisch deed hij er niet over. ''Het zijn twee belangrijke spelers, maar we hebben heel veel belangrijke spelers. Dit hoort bij voetbal. FC Twente heeft niet voor niets een brede selectie. We hebben anderhalve week om te kijken hoe we dit gaan opvangen.''