AMSTERDAM - PSV heeft na het verlies van vorige week tegen Ajax opnieuw niet kunnen imponeren. De Eindhovenaren wonnen voor eigen publiek weliswaar met 2-0 van VVV-Venlo, maar maakten geen goede indruk.

Door de magere zege blijft PSV wel volop meedoen in de strijd om de landstitel. Met nog zes wedstrijden te spelen bedraagt de achterstand op koploper AZ, dat een duel minder heeft gespeeld, nog maar twee punten.

Interim-trainer Phillip Cocu had zijn elftal ten opzichte van vorige week tegen Ajax noodgedwongen op twee plaatsen gewijzigd. Timothy Derijck en Jeremain Lens namen de plaatsen in van de geschorsten Marcelo en Dries Mertens.

PSV kwam al vroeg op voorsprong via Tim Matavz. De aanvaller ontdeed zich gemakkelijk van Maya Yoshida en schoot goed binnen. Na de 1-0 zakte het tempo bij de Eindhovenaren en deelde VVV wat speldenprikjes uit.

Tegen het einde van het eerste bedrijf werd PSV weer een aantal maal gevaarlijk. Matavz wist doelman Dennis Gentenaar echter niet nog een keer te passeren.

Gomes

Na de rust viel er meer te beleven voor beide doelen. Uche Nwofor stichtte gevaar namens VVV, Kevin Strootman schoot in kansrijke positie over en Ola Toivonen verraste Gentenaar bijna met een ingenieus hakje. Ook Lens en Zakaria Labyad namen met afstandsschoten de doelman onder vuur.

De meeste aandacht van de toeschouwers ging echter uit naar Heurelho Gomes. De oud-doelman van PSV was aandachtig toeschouwer bij het duel en besloot een rondje te maken langs het vak met de fanatieke fans van PSV. Gomes, die bij PSV uitgroeide tot publiekslieveling, werd massaal toegezongen door de 35.000 toeschouwers in het stadion en belaagd door supporters.

Toivonen

Ondertussen ging PSV door met aanvallen en na zeventig minuten resulteerde dat in een strafschop. Ismo Vorstermans haalde Lens onderuit in het zestienmetergebied, maar Toivonen schoot de penalty huizenhoog over.

De aanvoerder werd daarna opnieuw gewisseld door Cocu. Hij bracht Jan Vennegoor of Hesselink in de ploeg. Die zag dat een andere invaller, Memphis Depay, de eindstand vlak voor tijd bepaalde op 2-0.

PSV klimt door de zege naar de vierde plek op de ranglijst met twee punten achterstand op koploper AZ, dat zondag nog in actie komt. VVV blijft zestiende en moet een gat van vier punten dichten wil het de nacompetitie ontlopen.