AMSTERDAM - Met een belangrijke rol in de eredivisie-ontknoping wil Kolbeinn Sigthorsson zijn eerste seizoen bij Ajax alsnog op een positieve manier afsluiten.

De IJslander hoopt op 11 april tegen sc Heerenveen zijn rentree te maken na maanden uit de roulatie te zijn geweest met een enkelblessure.

Afgelopen maandag deed Sigthorsson met Jong Ajax al een helft mee tegen Jong Sparta (1-4). Hij scoorde en verzorgde een assist.

“Ik vind het mooi dat er dit seizoen toch nog een beloning komt voor mijn harde werken van de afgelopen maanden”, zegt de spits in de Volkskrant.

“Ajax staat nu door die serie overwinningen op één punt van AZ. Dan lijkt het me logisch dat ik nog een rol wil hebben in de titelrace. Dan voelt dit uiteindelijk niet helemaal als een verloren seizoen. Beslissend zijn in de ontknoping, dat is dus mijn doel.”

Verbeek

Sigthorssons voormalige trainer Gertjan Verbeek plaatste afgelopen jaar zijn vraagtekens bij de fysieke gesteldheid van de aanvaller die in de zomer AZ verruilde voor Ajax.

“Natuurlijk snap ik wel dat mensen twijfels hebben over mijn weerbaarheid, maar ik heb gewoon veel pech gehad. Toen ik naar Nederland kwam, was ik nog in de groei”, legt de IJslander uit.

“Ik wilde beter en sterker worden. In mijn drang dat te bereiken, heb ik mezelf overbelast.”

Vorig seizoen bij AZ en op het EK onder-21 gebruikte Sigthorsson toen hij vermoeid raakte pijnstillers. “Daardoor heb ik mijn lichaam op een heel vervelende manier leren kennen.”