AMSTERDAM - Aangezien Carlos Tevez nog niet fit genoeg is voor een basisplaats en Sergio Agüero in de ziekenboeg zit met een voetblessure rust veel druk bij Manchester City de komende weken op de schouders van Mario Balotelli.

Manager Roberto Mancini zal de Italiaan zaterdag opstellen tegen Sunderland, maar helemaal gerust op een goede afloop van de strijd met Manchester United om de titel is de manager er niet op nu het enfant terrible de kar moet trekken in de voorhoede.

“Ik vertrouw Mario niet. Het staat buiten kijf dat hij een topspeler is, maar er is geen peil op hem te trekken. Volgende week tegen Arsenal kan hij zomaar twee keer scoren, maar voor hetzelfde geld krijgt hij een rode kaart”, beschrijft Mancini het wispelturige gedrag van de Italiaan tegenover Sky Sports.

“Tot nu toe heeft hij het redelijk gedaan en in de laatste acht wedstrijden is het best mogelijk dat hij belangrijk is voor ons. Maar hem vertrouwen? Nooit.”

Incidenten

Balotelli was dit seizoen al betrokken bij verschillende incidenten. Begin deze week benutte hij enkele vrije dagen om zijn oude club Internazionale te vereren met een bezoek. Aldaar brak hij in tijdens de persconferentie van de nieuwe coach Andrea Stramaccioni.

“Ik kan hem moeilijk twee dagen laten opsluiten in zijn huis”, verzucht Mancini. “Hij zal ooit leren hoe hij met zijn vrije tijd om moet gaan. Ik hoop echt dat hij hier overheen groeit. Hij moet zich realiseren dat rusten ook belangrijk is.”

Lees de opinie over de fratsen van Mario Balotelli