AMSTERDAM - FC Utrecht wist vrijdag vlak voor het sluiten van de markt toch de drie punten in de Domstad te houden, maar volgens coach Jan Wouters had zijn jonge ploeg het zichzelf onnodig moeilijk gemaakt.

"Het eerste kwartier kunnen we al op een 3-0 voorsprong komen", was Wouters duidelijk tegen Eredivisie Live. "Als je jezelf dan beloont, dan win je zo'n wedstrijd met 4- of 5-0."

"Dat gebeurt niet en dan krijg je een ongelukkige goal tegen. Na die 1-1 waren we toch wat van slag. Tot aan dat moment vond ik dat we goed speelden, met geduld en met veel kansen. In de tweede helft gingen we daarmee door, maar breekt Excelsior één keer door en maakt de 1-2."

Morren

Op dat moment begonnen de fans in Stadion Galgenwaard zich enigszins te roeren, met fluitconcerten richting de eigen ploeg. Dat had invloed op het team, zag ook de coach.

"Vergeet niet dat we een jonge ploeg hebben", zei de oud-international. "Als het publiek begint de morren, heeft dat zijn weerslag op de jongens, daar hebben ze moeite mee.

Daarna herpakte Utrecht zich echter weer en maakte de nummer dertien van de eredivisie via het tweede doelpunt van Mike van der Hoorn de 2-2. "Volledig terecht", volgens Wouters. "En dat we de wedstrijd - met al die jonge jongens - toch nog winnen, vind ik alleen maar een groot compliment waard.

Tommy Oar

Het beslissende doelpunt werd in de 89e minuut door Tommy Oar binnen geschoten. De Australiër stond na afloop dan ook met een grote glimlach naast het veld.

"Het was een belangrijke overwinning, we willen wegkomen van de degradatieplekken", zei de aanvallende middenvelder. "Ik speel dit seizoen niet zo veel als ik zou willen, daarom moet ik elke kans die ik wél krijg, met beide handen aangrijpen."

John Lammers

John Lammers was vanzelfsprekend minder blij in de catacomben. "We waren eigenlijk de hele tweede helft beter", vond de Excelsior-coach. "En dan komen we ook nog tegen tien man te spelen (rode kaart van Nana Asare, red.). Maar toen vergaten we te voetballen en gingen we mee in hun strijd."

De Rotterdammers staan zeventiende in de eredivisie met maar twee punten voorsprong op de laatste plaats van de Graafschap. Elk punt telt dus in de laatste zeven duels.

"En dit was een wedstrijd waarin we punten konden en eigenlijk hadden moeten pakken", stelde Lammers. "Dan is deze nederlaag eigenlijk doodzonde."