DORTMUND - Borussia Dortmund heeft vrijdag genoegen moeten nemen met een punt in een spektakelstuk tegen VfB Stuttgart.

De koploper van de Bundesliga stond na vijftig minuten met 2-0 voor, maar kwam door drie doelpunten van Stuttgart in een paar minuten tijd met 3-2 achter te staan.

In de slotfase leek de ploeg van trainer Jürgen Klopp alsnog de zege te pakken, maar Christian Gentner maakte in blessuretijd de 4-4.

Shinji Kagawa had na een half uur de score geopend. Nadat Jakub Blaszczykowski de thuisclub kort na rust op 2-0 had gebracht, leek Dortmund op een gemakkelijke zege af te koersen.

Kanteling

Tussen de 71e en 79e minuut kantelde de wedstrijd echter volledig door treffers van Vedad Ibisevic en twee van Julian Schieber.

Mats Hummels bracht Dortmund weer op gelijke hoogte en vervolgens leek Ivan Perisic in de 87e minuut de gevierde man te worden in het Signal Iduna Park. In de toegevoegde tijd kreeg het spektakelstuk echter nog een onverwachte wending door Gentner.

Met 63 punten uit 28 wedstrijden gaat de Duitse kampioen, die nu 22 wedstrijden ongeslagen is in de Bundesliga, nog wel fier aan kop. Bayern München heeft zes punten minder en speelt zaterdag tegen 1. FC Nürnberg.