DEVENTER - Go Ahead Eagles heeft een bewogen week vrijdag afgesloten met een gelijkspel.

De ploeg uit Deventer moest in de eigen Adelaarshorst genoegen nemen met 1-1 tegen FC Den Bosch.

Xander Houtkoop opende namens de thuisclub nog binnen het kwartier de score. Tien minuten voor tijd zorgde Ralf Seuntjens er echter voor dat beide clubs één punt aan het duel overhielden.

Michel Boerebach zat voor één keer als eindverantwoordelijke op de bank, na het vertrek van Joop Gall. Vanaf maandag staat Jimmy Calderwood voor de groep. Gall vertrok vorige week na de tweede nederlaag op rij, tegen Helmond Sport (5-1).

De risicowedstrijd tussen Go Ahead en FC Den Bosch zou eerst niet worden gespeeld vanwege een aangekondigde politieactie. De rechter verbood de staking echter, waardoor het duel kon doorgaan.

FC Volendam

De Brabanders blijven op de vijfde plaats in de Jupiler League staan met 48 punten, Go Ahead heeft er 37.

FC Volendam passeerde de Eagles in de stand door een zege op Almere City FC: 3-1. Michiel Kramer was twee keer trefzeker.

Helmond Sport

Helmond Sport deed ook goede zaken, want de ploeg van trainer Hans de Koning was op bezoek bij Emmen met 1-0 te sterk. Erik Quekel maakte na een half uur het enige doelpunt. Kort na de pauze moest de thuisploeg ook nog eens met tien man verder na een rode kaart voor Arsenio Halfhuid.

Voor Helmond was het de vijfde overwinning op rij in de vierde periode, terwijl concurrenten Willem II en MVV belangrijke punten lieten liggen in de strijd om de periodetitel.

Willem II speelde met 1-1 gelijk bij FC Oss. Hans Mulder opende nog wel de score, maar een eigen doelpunt van Marc Höcher leverde de thuisploeg een punt op.

MVV

MVV kwam tegen AGOVV op achterstand door een treffer van Mike van der Kooy, maar dankzij Tom Van Hyfte werd het tien minuten voor tijd gelijk. De Apeldoornse formatie speelde bijna het hele duel met tien man na een rode kaart voor René Oosterhof.

Fortuna Sittard ten slotte won in Limburg van sc Veendam: 1-0. Danny Schreurs maakte al na zeven minuten het beslissende doelpunt.

De top drie van de Eerste Divisie, FC Zwolle, Sparta en FC Eindhoven, kwam vrijdag niet in actie.