AMSTERDAM - Fulham heeft de laatste drie wedstrijden in de Premier League verloren, maar de laatste nederlaag maandag bij Manchester United gaf coach Martin Jol veel vertrouwen voor de toekomst.

"Spelen tegen Manchester United is anders dan tegen andere ploegen", zei Jol in zijn persconferentie voor de wedstrijd van zaterdag tegen Norwich City. "Het is lastig, maar onze organisatie en discipline waren goed."

"Dat was een belangrijke stap voor ons, maar ik zou toch graag zien dat we beter en met meer dynamiek gaan spelen, zoals in de eerste helft tegen United. Na rust creëerden we past iets nadat Bryan Ruiz in het veld was gekomen."

'The Cottagers' hebben duidelijk moeite met scoren de laatste weken, want in de laatste drie speelrondes vond de ploeg van Martin Jol het net niet tijdens nederlagen tegen achtereenvolgens Aston Villa, Swansea City en Manchester United.

Niet degraderen

Fulham - dertiende in de stand met 36 punten - speelt zaterdag thuis tegen de nummer elf. Het verschil tussen de twee ploegen op de ranglijst is slechts drie punten, dus bij winst zal de ploeg uit Londen over Norwich City heen wippen.

Volgens Jol zou dat een goede prestatie van zijn ploeg zijn: "We zijn redelijk dicht bij waar we willen zijn. Ons eerste doel was om veertig punten te halen, omdat dat genoeg zou moeten zijn om niet te degraderen. Daarna willen we gewoon zoveel mogelijk punten als mogelijk halen, misschien wel vijftig."

Fantastisch

De voormalig coach van Ajax weet echter ook dat promovendus Norwich het dit seizoen goed doet op het hoogste niveau.

"Ik vind ze fantastisch", was Jol niet zuinig met de complimenten. "Maar ze zijn vooral heel sterk in thuiswedstrijden. Ik denk niet dat er veel verschil zit tussen de beide teams."