AMSTERDAM - Luis Suarez zegt dat de spelersgroep van Liverpool 'kwaad' is omdat de voor dit seizoen gestelde doelen waarschijnlijk niet kunnen worden gehaald. De Uruguayaan stelt dat hij bovendien niet voldoet aan zijn eigen taak: het maken van goals.

Het zicht van Liverpool op een kwalificatieplaats voor de Champions League is ernstig vertroebeld nu het elftal van manager Kenny Dalglish op de zevende plaats staat met 42 punten, acht minder dan de nummer zes Newcastle United.

Bovendien wist het team nog maar 36 keer te scoren, terwijl koploper en grote rivaal Manchester United bijvoorbeeld al 74 keer het net vond. De laatste twee Premier League-duels, met Wigan Athletic en Queens Park Rangers, gingen verloren.

Suarez denkt echter dat het verlies tegen Arsenal in eigen huis begin maart de grootste dreun voor het team was. "Het probleem stamt van die dag", zegt hij in gesprek met Skysports. "Het was een sleutelwedstrijd en het verlies heeft ons echt beïnvloed. Als we Arsenal hadden verslagen had het heel anders kunnen lopen."

"Ons doel voor dit seizoen was het winnen van prijzen en ons kwalificeren voor de Champions League. In dat eerste zijn we dan wel geslaagd (winnen van de League Cup, red.) maar in die andere droom hebben we gefaald. Niemand had kunnen voorspellen dat QPR en Wigan ons zouden verslaan."

Laten liggen

Suarez concludeert helder waar het misgaat. "We hebben het vaak laten liggen in de slotfase van wedstrijden. Bovendien zijn we geraakt door blessuregevallen en kaarten. Het team is boos en zondag willen we erg graag winnen van Newcastle."

De oud-Ajacied speelt sinds begin 2011 bij Liverpool. Dit seizoen heeft hij zeven goals gemaakt. Dat hadden er meer kunnen zijn als hij niet acht wedstrijden geschorst was geweest naar aanleiding van het racisme-incident met United-aanvoerder Patrice Evra.

"Zo lang afwezig zijn was het dieptepunt in mijn loopbaan. Ik hou er namelijk niet van om vanaf de tribune toe te kijken", blikt hij terug. "Mijn missie is om doelpunten te maken en ik moet toegeven dat ik daar dit seizoen niet volledig aan heb voldaan."

"Vorig jaar werd ik minder strak gedekt en dat hielp, maar sinds augustus kennen de verdedigers mijn voetbalstijl en is het moeilijker om ze te verrassen. Maar ik blijf vechten. Ik wil vaker feest vieren met de supporters."