AMSTERDAM - Ajax kan komende zondag in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo nog niet beschikken over Kolbeinn Sighthorsson. De IJslandse spits is nog niet voldoende hersteld van zijn enkelblessure om te spelen tegen de bekerfinalist.

Sigthorsson deed afgelopen maandag wel mee met Jong Ajax tegen Jong Sparta, waarin hij in de helft die hij speelde een doelpunt maakte en een assist gaf.

Gregory van der Wiel en Derk Boerrigter maken maandag hun rentree bij Jong Ajax. Voor het duo komt het duel met Heracles eveneens te vroeg. Het richtpunt voor zowel Sigthorsson als Van der Wiel en Boerrigter is de uitwedstrijd bij sc Heerenveen op 11 april.

Nicolai Boilesen hoeft voorlopig ook nog niet op een rentree te rekenen. "Het gaat de goede kant op, maar hij is nog niet fit genoeg", liet trainer Frank de Boer vrijdag optekenen.

"We krijgen nog veel lastige wedstrijden, te beginnen met zondag", zei De Boer."Laten we hopen dat we hetzelfde kunstje kunnen flikken als afgelopen zondag tegen PSV (2-0). Als we alles winnen, denk ik dat wij kampioen worden."

De Boer is gecharmeerd van Heracles. "We zullen ze zeker niet onderschatten. Ze proberen altijd en overal te voetballen en hebben onlangs een geweldige prestatie geleverd door de bekerfinale te halen. Ik hoop oprecht dat ze die volgende week winnen. Dat zou fantastisch voor die club zijn. Al gun ik het mijn goede vriend Phillip Cocu van PSV ook wel."