ELKMAAR - AZ heeft tegen Valencia (2-1) een mooi resultaat neergezet. Dat vond trainer Gertjan Verbeek. 

''Maar het gaat er natuurlijk om de volgende ronde te bereiken. Zover zijn we nog niet. Ik ben wel tevreden.''

''We hebben top gespeeld'', meende Verbeek. ''Jammer alleen dat we een doelpunt tegen hebben gekregen. Toch gaan we in Spanje met een goed gevoel aan de slag. Uitgangspunt voor ons is ook daar te scoren.''

Alleen over het begin van het duel was Verbeek niet tevreden. ''We speelden te 'open'. Dat is tegen zo'n opponent vragen om problemen. Gelukkig hebben we ons snel hersteld.''

Holman

Verbeek zag Brett Holman een prachtige treffer maken. De Australiër nam een corner van Maarten Martens in één keer uit de lucht. "We hadden al gezien dat ze wat ruimte lieten bij de tweede paal. Holman maakte het geweldig af."

De trainer verweet Dirk Marcellis de gelijkmaker van Valencia. De rechtsback liet zich in de lucht verschalken door Mehmet Topal. "Marcellis moet tegen hem aanspringen, ook al is Topal groter. Dat moet niet uitmaken. Het was nu te gemakzuchtig."

Uit het boekje

Uiteindelijk werd de strijdlust van AZ beloond met de winnende treffer van Martens. "Dat vond ik niet wonderbaarlijk", zei Verbeek. "Je zag dat mijn team weer wat sterker werd. Het was een aanval uit het boekje, die ook heel mooi werd afgemaakt. Meer dan de 2-1 zat er niet in."

"Het is jammer dat we die tegengoal kregen. Maar wij zijn sterker geworden in uitwedstrijden, dat hebben we ook in Udinese laten zien. Al zijn we er nog lang niet."