MANCHESTER - Sporting Portugal heeft donderdag voor een grote verrassing in de achtste finale van de Europa League gezorgd. De nummer vier van Portugal schakelde Manchester City uit. 

De formatie uit Portugal verloor met 3-2 bij de titelkandidaat in de Premier League. Sporting won vorige week voor eigen publiek met 1-0.

Matias Fernandez bracht Sporting na 32 minuten op voorsprong. Ricky van Wolfswinkel, overgekomen van FC Utrecht, vergrootte de marge vlak voor rust tot twee treffers. De Nederlandse spits had net als landgenoot Stijn Schaars een basisplaats bij de bezoekers.

Nigel de Jong kwam na rust in het veld bij Manchester City, dat het niet opgaf. Sergio Agüero zorgde na 60 minuten voor 1-2.

Mario Balotelli en opnieuw Agüero zetten de thuisclub zelfs nog op voorsprong. Sporting wankelde, maar hield stand. Ook omdat de mee naar voren gekomen doelman Joe Hart in de slotseconde net naast kopte.

Metalist

Metalist Charkov schaarde zich ook bij de laatste acht. Dat ging in Griekenland ten koste van Olympiakos: 2-1.

De Oekraïense international Marko Devic, geboren in Servië, maakte drie minuten voor tijd de winnende treffer na eerder een penalty te hebben gemist. Olympiakos had in Charkov met 1-0 gewonnen.

Atletico Madrid won opnieuw van Besiktas, nu in Turkije met 3-0 door goals van Adrian, Radamel Falcao en Eduardo Salvio. De Spanjaarden waren thuis met 3-1 te sterk.