AMSTERDAM - Dimitar Berbatov lijkt Manchester United na dit seizoen te gaan verlaten. De Bulgaarse spits wil meer speeltijd en daarop hoeft hij bij de Mancunians niet te rekenen.

United heeft een optie om de aflopende verbintenis van Berbatov eenzijdig te lichten. Daar maakt de club wellicht gebruik van, om hem vervolgens toch van de hand te doen.

Dat viel op te maken uit de woorden van manager Alex Ferguson over de aanvaller. ''Berbatov wil op zijn 31e graag spelen. Dat kan ik hem bij ons niet garanderen, waardoor hij elders aan de slag zal gaan.''

Berbatov komt sinds de zomer van 2008 uit voor United, dat hem overnam van Tottenham Hotspur. Hij scoorde veelvuldig maar was lang niet altijd zeker van zijn plek. Desondanks was hij vorig seizoen clubtopscorer met twintig doelpunten.

Deze jaargang stond Berbatov tot nu slechts vijf keer aan de aftrap in de Premier League. Hij moet naast Wayne Rooney meestal ook Danny Welbeck en Javier Hernandez voor zich dulden. Toch staat Berbatov al weer op zeven competitietreffers.