AMSTERDAM - Real Madrid staat in de kwartfinales van de Champions League. Na de 1-1 in Rusland won 'De Koninklijke' woensdag in eigen huis met 4-1 van CSKA Moskou.

Trainer José Mourinho was er voor aanvang niet helemaal gerust op. ''Als CSKA wint, is dat geen wonder. Dan hebben ze erg goed gespeeld en wij niet'', zei de Portugees zuinigjes.

Na een klein half uur had hij geen reden meer voor een zorgelijk gezicht. De intikker was van Gonzalo Higuain, die handig voorkroop, het fraaie voorbereidende werk van Mesut Özil, Sami Khedira en Kaká.

Laatstgenoemde Braziliaan had toen ook al rakelings naast geschoten. Eerder redde doelman Sergej Tsjeptsjoegov op een onverwachts schot van Cristiano Ronaldo. Helemaal ongevaarlijk was CKSA ook niet. Seydou Doumbia miste in de beginfase een voorzet van de Nigeriaan Ahmed Musa (ex-VVV) maar net.

Bevrijding

Vroeg in de tweede helft had Ronaldo, een voortdurende plaag voor zijn bewaker Alexei Berezoetski, succes.

Een 'dwarrelknal' van ruim twintig meter verraste Tsjeptsjoekov volkomen. Via de grond en de paal vloog de bal binnen. Het sierde de Moskovieten dat ze de 2-0 als een 'bevrijding' ervoeren en alle schroom aflegden.

Het leidde onmiddellijk tot gevaar voor het Spaanse doel van Iker Casillas. Berezoetski was dicht bij met een kopbal, Sekou Oliseh, ingevallen voor Musa, zag een treffer wegens buitenspel afgekeurd.

De flauwe hoop van coach Leonid Sloetski en CSKA maakte in de zeventigste minuut alsnog plaats voor berusting. Karim Benzema, koud op het veld in plaats van de Argentijnse spits Higuain, rondde af na een fijn passje van Özil.

Goal CSKA

Zoran Tosic deed weliswaar nog vrij snel iets terug, niet genoeg op Real in paniek te brengen. Slechts alertheid bleef geboden. De 3-1 van de Serviër was het aanzien overigens meer dan waard.

Hij kapte Pepe handig uit en schoot met links via de onderkant van de lat raak. Ronaldo had het laatste woord: 4-1.

Bekijk de hoogtepunten van Real Madrid-CSKA Moskou