GELSENKIRCHEN - FC Twente kan donderdag een extra gemotiveerd Schalke 04 verwachten in de return van de achtste finale van de Europa League. 

De Duitsers willen graag de nare smaak van het met 1-0 verloren duel in Enschede wegwerken.

''We willen zeker revanche'', zegt hoofdrolspeler Joel Matip, die in de eerste wedstrijd een twijfelachtige rode kaart kreeg voor een vermeende overtreding op Luuk de Jong.

Door toedoen van de beroepscommissie van de UEFA mag de verdediger toch meedoen zolang over het al dan niet kwijtschelden van de rode kaart geen definitieve uitspraak is gedaan.

Coach Huub Stevens is er content mee. ''We zijn toen al genoeg gestraft.'' Middenvelder Jermaine Jones belooft een topprestatie. ''We waren na de eerste wedstrijd allemaal ontzettend teleurgesteld. Nu is de ploeg natuurlijk enorm gedreven.''

Niet belangrijk

Stevens hoopt dat zijn spelers de domper van een week geleden kunnen vergeten. ''Ik vind het niet belangrijk om terug te kijken. Het zal moeilijk genoeg worden om Twente te verslaan. We zullen er alles aan moeten doen."

Spits Klaas-Jan Huntelaar vult zijn coach aan. ''Twente is na de eerste wedstrijd licht in het voordeel, dus we zullen vol aan de bak moeten."