AMSTERDAM - Klaas Jan Huntelaar is er donderdag bij als Schalke 04 het opneemt tegen FC Twente. De aanvaller stond ruim een week aan de kant na een botsing tijdens de oefeninterland tegen Engeland. 

De goaltjesdief denkt dat Twente de betere papieren heeft. "Zoals bij iedere overwinning met een doelpunt verschil heeft Twente het voordeel dat ze een uitdoelpunt kunnen maken en ons daarmee uitschakelen."

Huntelaar speelde afgelopen weekeinde tegen Hamburger SV weer een hele wedstrijd en scoorde vanaf de strafschopstip. "Ik vond het lekker om negentig minuten te spelen."

Na zijn hersenschudding merkte de spits iets minder kracht te hebben. Door de wedstrijd tegen HSV kon hij zich 'conditioneel weer een prikkel geven'.

De 7-0 van Bayern München tegen FC Basel dinsdag was een fraai voorbeeld voor Schalke, beseft Huntelaar.

"Bayern speelde heel goed. Ze kwamen met 3-0 voor en hebben de wedstrijd daarna goed afgemaakt. Het is alleen niet een voorbeeld dat makkelijk te halen is."

Bij wedkantoor Unibet is Twente favoriet om door te gaan. Wie daarop inzet, en gelijk krijgt, ontvangt zijn inzet met de factor 1,45 terug. De quotering voor 'Schalke als kwartfinalist' is met 2,55 veel lucratiever.