EINDHOVEN - Ernest Faber bewees bij FC Eindhoven dat hij van niets iets heel moois kan maken. De 40-jarige Brabander hoopt bij PSV voor een soortgelijk effect te kunnen zorgen. 

''Ik ben FC Eindhoven gewend. Daar maak je dingen mee, dan schrik je nergens meer van. Daar heb je niks, alleen elkaar en de gedachte. Zie wat je daarmee kan bereiken. Als dat hier bij PSV ook kan, zie ik de toekomst positief tegemoet.''

FC Eindhoven, het kleine broertje van PSV, was enkele jaren terug op sterven na dood. Financieel zat de club uit de Jupiler League aan de grond en sportief speelde Eindhoven een marginale rol. Onder oud-international Faber werd de weg omhoog echter gevonden.

FC Eindhoven staat momenteel zelfs derde in de Jupiler League. Daarom moest Faber maandag wel even slikken toen hij door de directie van PSV werd gebeld.

''Ik heb niet getwijfeld, maar me wel een beetje druk gemaakt. Het loopt daar namelijk goed en we hebben bij Eindhoven toch iets moois opgebouwd. Ik wil dan wel dat dat doorgaat."

"De laatste paar dagen leken tropenjaren. Ik moest hier bij PSV dingen voorbereiden, maar ook bij Eindhoven, het moet daar toch de rest van het seizoen door blijven lopen'', aldus Faber. ''We hebben bij FC Eindhoven zo veel bereikt, ik heb er vertrouwen in dat dit doorgaat.''

Stroomversnelling

De Brabander was al met PSV in gesprek om daar volgend seizoen als assistent aan de slag te gaan. Het ontslag van trainer Fred Rutten bracht alles in een stroomversnelling.

''Ik ben PSV'er en dus zijn de dingen die hier zijn gebeurd, nooit leuk. Ik heb met Fred samengewerkt als speler en hij was mijn mentor in de eerste fase als trainer. Toen PSV mij vroeg het samen met Phillip Cocu over te nemen, was mijn voorwaarde dat alles eerst goed afgehandeld zou worden met Fred.''

Zware taak

Cocu en Faber staan als relatief onervaren trainers voor de zware taak om het seizoen voor PSV nog een mooi einde te geven. Na een reeks nederlagen is het zelfvertrouwen broos bij de PSV'ers. ''PSV is goed gezond, maar heeft alleen een klein virusje opgelopen'', zo omschrijft Faber de situatie.

''Dat moeten we er snel uit zien te halen. We moeten uitstralen dat we een team zijn dat er met onvoorwaardelijke inzet voor wil gaan. De eerstvolgende wedstrijd na een nederlaag is namelijk dé mogelijkheid om te laten zien dat het een vergissing was.''