LONDEN - Alleen Chelsea kan woensdagavond nog voorkomen dat de dans om de miljoenen van de Champions League vanaf de kwartfinale verder gaat zonder Engelse deelnemers.

De club van de steenrijke Roman Abramovitsj smeet ook dit seizoen weer ouderwets met geld. Toch begint de peperdure formatie met een achterstand van 1-3 aan het tweede duel met het opgeleefde Napoli in de achtste finale.

Heel veel geld maakt wel eens lui en leidt ook in het voetbal lang niet altijd tot een zorgvuldig beleid met weloverwogen beslissingen.

Kijk maar naar Chelsea, de club die vorig jaar januari zo'n zestig miljoen euro betaalde voor Fernando Torres. Sindsdien maakte de Spaanse spits drie competitietreffers voor zijn werkgever uit Londen, doelpunten van twintig miljoen euro per stuk.

Villas-Boas

De vorige week ontslagen trainer André Villas-Boas kostte de club ook zestig miljoen euro. Chelsea betaalde eerst 35 miljoen euro voor het vertrek van Carlo Ancelotti.

Zijn Portugese opvolger werd vervolgens binnen acht maanden te licht bevonden, maar kreeg wel een afkoopsom van 25 miljoen euro mee.

Alleen Chelsea kan inmiddels het Engelse voetbal nog bij de laatste acht van de Champions League vertegenwoordigen.

''We zullen vanaf de eerste minuut gaan aanvallen'', beloofde interimtrainer Roberto Di Matteo die weer kan beschikken over de van een knieblessure herstelde John Terry. ''Hopelijk volstaat dat voor een ruime zege.''

Favoriet

Wedkantoor Unibet ziet Chelsea als de favoriet in de thuiswedstrijd tegen Napoli. Niettemin verwachten ze niet dat de Engelsen zich nog weten te plaatsen voor de kwartfinale. Chelsea heeft een notering van 1,80 (tegen 4,40 voor Napoli) op de overwinning in de wedstrijd.

De Italianen hebben daarentegen een aanmerkelijk lagere notering voor plaatsing bij de laatste acht. 1,35 op 1 voor Napoli tegen 3,20 op 1 voor Chelsea.