AMSTERDAM - Swansea City en Cardiff City kunnen zich volgend seizoen mogelijk via het bekertoernooi in Wales plaatsen voor de Europa League.

Beide teams komen uit in de Engelse competities - Swansea in de Premier League en Cardiff in het Championship - en spelen nu nog in de FA Cup en League Cup. Voor die bekertoernooien zouden ze zich terug moeten trekken.

Sinds 1995 mogen alleen clubs die actief zijn in de eigen competities Wales vertegenwoordigen in Europa. Volgens regels van de UEFA mag een team niet in competities van twee verschillende landen uitkomen.

De Welshe bond hoopt toch toestemming te krijgen van de Europese voetbalbond. "Ik heb verscheidene ontmoetingen met de UEFA gehad over deze kwestie", laat voorzitter Jonathan Ford weten aan de BBC. "We werken hard aan een oplossing."

Ook Wrexham, Newport County, Colwyn Bay en Merthyr Tydfil zijn als het aan Ford ligt weer welkom in de Welshe beker. Die clubs zijn net als Cardiff en het Swansea van doelman Michel Vorm actief in Engelse divisies.