AMSTERDAM - Volgens erevoorzitter Harry van Raaij was het een kwestie van tijd alvorens PSV trainer Fred Rutten op straat zou zetten. De 75-jarige oud-bestuurder noemt de beslissing van de huidige algemeen directeur Tiny Sanders dan ook onvermijdelijk.

"Ik denk dat Fred de beslissing van de directie om het tij proberen te keren ook begrijpt", laat Van Raaij optekenen in De Telegraaf.

Volgens Van Raaij was het een moeilijke beslissing voor Sanders en technisch manager Marcel Brands.

"Het probleem was dat de overige leden van de technische staf en spelers aan hen rapporteerden en iedereen volledig achter Rutten stond. Als er een vertrouwensbreuk tussen de groep en trainer is, wordt een ontslag veel makkelijker."

Hiddink

De erevoorzitter zet daarbij zijn vraagtekens bij de rol van Brands. "Natuurlijk moet je concluderen dat het gezien de kwaliteiten van de selectie qua resultaten niet goed ging. Maar persoonlijk ben ik niet voor een constructie met een technisch directeur."

Daarbij spreekt Van Raaij van geluk dat hij in zijn periode kon beschikken over Guus Hiddink. "Ik had destijds het geluk dat ik alles in één hand kon leggen bij Guus."