ALKMAAR - AZ is vanaf 1 juli weer geheel baas in eigen huis. De Alkmaarse club heeft op die datum de openstaande schuld van ruim vier miljoen euro (3,9 miljoen plus 225.000 euro aan opgebouwde rente) aan de curator volledig afgelost.

Dat is aanzienlijk sneller dan de curator (vijf seizoenen) en de clubleiding (driejarenplan) in de zomer van 2010 inschatten bij de overdracht van de aandelen van AZ uit de failliete boedel van het omgevallen DSB-imperium van ex-voorzitter Dirk Scheringa.

Volgens een persbericht van AZ heeft de directie van de club de inlossing van de schuld kunnen voltooien door een percentage af te dragen van afgesloten transfers in de afgelopen twee jaar.

''Voor AZ is dit een heel bijzondere en belangrijke stap'', liet algemeen directeur Toon Gerbrands weten. ''Bijzonder omdat het veel sneller is gelukt dan gepland, gedacht en gehoopt."

"Belangrijk omdat we vanaf nu met AZ kunnen bouwen aan de volgende fase van de club. Wij gebruiken niet vaak het woord ‘trots’, maar dat is hier voor deze ene keer wel op z’n plaats.''