AMSTERDAM - Trainer Heiko Vogel van FC Basel acht zijn team zeer kansrijk om dinsdag ten koste van Bayern München de kwartfinales te bereiken van de Champions League.

De Zwitserse club verdedigt een 1-0 voorsprong in de Allianz Arena. “Bij een 1-2 nederlaag staan wij in de volgende ronde. Dit seizoen hebben we in elke uitwedstrijd in de Champions League nog gescoord”, zegt Vogel in Bild.

“We stichten altijd gevaar via standaardsituaties. Xherdan Shaqiri zette ons zaterdag tegen FC Zürich nog op voorsprong uit een vrije trap.”

De 7-1 zege van Bayern op Hoffenheim maakt geen indruk op de oefenmeester van Basel. “Het is een ongewone uitslag. Maar zeven Bayern-treffers jagen mij geen angst aan.”

Plicht

“Natuurlijk is het de plicht van Bayern om door te komen. Het is een duel tussen David en Goliath. Wij zijn een zeer zelfbewuste David.”

FC Basel schakelde in de groepsfase reeds Manchester United uit. In de Champions League wist een Zwitserse club nooit de kwartfinales te bereiken.

Volgens wedkantoor Unibet is Bayern favoriet om de kwartfinale te halen. Wie inzet op ‘Der Rekordmeister’ als kwartfinalist, krijgt zijn inzet met de factor 1,42 uitgekeerd als Basel wordt uitgeschakeld. De quotering voor een Basel-stunt staat op 2,90.