AMSTERDAM - Manager Roberto Mancini van Manchester City denkt dat de titelstrijd in de Premier League pas op 30 april wordt beslist. Dan staat zijn ploeg tegenover Manchester United, dat zondag de koppositie heroverde.

“Het is niet belangrijk dat United zondag won van West Bromwich Albion”, zei Mancini na de 1-0 verliesbeurt bij Swansea City tegenover Sky Sports.

“We zullen tot het einde blijven vechten. Er zijn nog tien weken te gaan en elke speelronde kan de situatie veranderen.”

De Italiaan weet zeker dat de onderlinge krachtmeting als scherprechter zal fungeren in de titelrace.

“Op drie speelrondes voor het einde wordt alles beslist. Het duel met Swansea was veel minder belangrijk. Natuurlijk is het beter om bovenaan te staan, maar in feite is er niet veel veranderd. United had een makkelijke wedstrijd, het verschil is maar één punt.”

Ferguson

Manager Alex Ferguson van United was verbaasd dat City zich liet verrassen. “Dit is een aangename surprise. Ik ben heel blij; een paar weken geleden stonden we nog vijf punten achter. We hebben ook veel blessures gehad.”

Ook Ferguson weet dat het seizoen nog lang is. “Eigenlijk kan het me niet zoveel schelen om nu eerste te staan. Het was veel belangrijker dat we sterk speelden.”

Bekijk de hoogtepunten van Swansea City-Manchester City