GRONINGEN - Trainer John van den Brom stak zaterdagavond na de uitoverwinning van Vitesse op FC Groningen zijn vreugde niet onder stoelen of banken.

"Ik ben ontzettend trots op het elftal, omdat we deze moeilijke uitwedstrijd tegen een directe concurrent voor een plek in de play-offs hebben gewonnen."

De Arnhemmers staan door de overwinning zes punten voor op de ploeg van de zeer teleurgestelde Pieter Huistra.

Dubieuze penalty

Vitesse kreeg vlak voor rust haar eerste kans en die was direct raak. Vrij snel in de tweede helft verdubbelden de gasten hun voorsprong.

"Dan spelen wij een gewonnen wedstrijd totdat we een dubieuze penalty tegen krijgen, waardoor het weer een wedstrijd wordt", aldus de oefenmeester.

Als Mike Havenaar het duel in blessuretijd op slot gooit, is de ontlading daar. "Ik ben blij dat de wereld er voor Vitesse weer zonnig uit ziet na twee achtereenvolgende overwinningen."

Moeilijke fase

Voor FC Groningen ziet de situatie er totaal anders uit. De noorderlingen verloren de laatste zes van de zeven duels.

Maikel Kieftenbeld bevestigt dat de ploeg al een tijdje in een moeilijke fase zit. "We krijgen te makkelijk doelpunten tegen. Dat proberen we met z’n allen om te draaien."

"We dachten op de goede weg te zijn na de overwinning op PSV, maar vandaag moet je thuis gewoon van de directe concurrent winnen. Daarom is de teleurstelling heel groot."

Door de nederlaag ziet FC Groningen de achtervolgers naderen voor een plek die recht geeft op het spelen van play-offwedstrijden waarin een ticket voor Europees voetbal gewonnen kan worden.