LONDEN - Robin van Persie heeft dinsdag het laatste deel van de training van Oranje op Wembley overgeslagen. De aanvaller van Arsenal had wat last van zijn lies en staakte daardoor uit voorzorg al na een paar minuten het partijtje.

''We nemen geen risico met Robin'', aldus bondscoach Bert van Marwijk. ''Ik ga er wel van uit dat hij woensdag kan spelen.''

Ook Mark van Bommel staakte de training wat eerder nadat hij een tik op zijn knie had gekregen. Van Marwijk verwacht dat ook Van Bommel woensdag gewoon kan spelen.

Erik Pieters, die onlangs zijn rentree maakte bij PSV na ruim vier maanden blessureleed, doet een helft mee tegen Engeland. Khalid Boulahrouz vervangt de geblesseerde rechtsback Gregory van der Wiel.

Strootman

Het is nog de vraag wie Van Marwijk op het middenveld aan Van Bommel koppelt. Kevin Strootman kreeg tijdens de laatste interland, in november tegen Duitsland, de voorkeur boven Nigel de Jong.

Achter Van Persie vormt Wesley Sneijder samen met Arjen Robben en Dirk Kuijt waarschijnlijk het aanvallende trio. Dat zou betekenen dat Klaas-Jan Huntelaar op de bank begint.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Stekelenburg; Boulahrouz, Heitinga, Mathijsen en Pieters; Van Bommel en Strootman; Robben, Sneijder en Kuijt; Van Persie.