AMSTERDAM - Manchester City-doelman Joe Hart heeft aangegeven dat hij het 'geweldig' zou vinden om aanvoerder van de Engelse nationale ploeg te zijn.

Dat liet de 24-jarige sluitpost dinsdag aan Skysports weten. Hart wordt genoemd als opvolger van John Terry, die de aanvoerdersband kwijtraakte als gevolg van de racismezaak waarin de verdediger van Chelsea verzeild is geraakt.

Interim-coach Stuart Pearce van Engeland liet dinsdag weten dat hij woensdag op de ochtend voor het duel met Oranje op Wembley bekendmaakt wie de nieuwe Engelse captain wordt. Naast Hart worden Steven Gerrard, Scott Parker en James Milner genoemd als kandidaten.

Hart is zich ervan bewust dat hij grote concurrenten heeft voor de rol maar zou erg graag zijn land leiden. "Ik denk dat ik voor elke Engelsman spreek die van voetbal houdt als ik zeg dat het aanvoeren van de nationale ploeg een geweldige eer zou zijn", liet de doelman weten.

"Maar voor mij is het nog ver weg. Er zijn enkele grote namen in de running met veel interlands op hun naam. Wat gebeurt, dat gebeurt."

Casillas

Hart liet weten dat hij het leuk zou vinden als Milner, Gareth Barry of Micah Richards de band toegeschoven zou krijgen. "Dat zijn immers mijn teamgenoten bij City."

Op de vraag of een doelman we een geschikte aanvoerder kan zijn, antwoordde Hart duidelijk. "Ik kan alleen maar kijken naar Iker Casillas bij Spanje en dan weet ik dat het zeker mogelijk is."