AMSTERDAM - Gerald Sibon denkt dat Bas Dost goede kans maakt om binnenkort geselecteerd te worden voor het Nederlands elftal. De ervaren spits van SC Heerenveen ziet voor de topscorer van de eredivisie een rol als stormram op het Europees kampioenschap weggelegd.

Sibon vervult momenteel zelf die rol bij Heerenveen en ziet in Dost de ideale invaller tijdens het komende EK in Oekraïne en Polen.

''Ik moet zorgen dat we drie internationals in onze voorste linie hebben. Oussama Assaidi speelt voor Marokko, Luciano Narsingh voor Nederland, dus we hebben er nog één te gaan: Bas Dost. En die gaat denk ik naar het EK voor Oranje, als stormram'', laat Sibon in het NUsport-magazine weten.

In Sibon heeft Dost in ieder geval een goede mentor. De 37-jarige spits komt dit seizoen veelal als invaller in het veld en heeft zijn waarde al bewezen met twee belangrijke doelpunten.

''Ik ben momenteel degene die de wedstrijden moet omdraaien als het even tegenzit, lees: als we achterstaan. Deels bevalt die rol me prima, al denk ik dat ik nog steeds meer op het veld kan dan dat, al hoeven we hier nou ook weer niet uit te concluderen dat ik een basisplaats claim.''

In het nieuwe NUsport-magazine staat deze week een verhaal over de vier aanvallers van SC Heerenveen. Het magazine ligt nu in de winkels en is ook op de iPad verkrijgbaar.