AMSTERDAM - De aanklager betaald voetbal van de KNVB start een vooronderzoek naar de vermeende kopstoot die Guyon Fernandez uitdeelde tijdens het duel tussen PSV en Feyenoord (3-2).

Dat heeft de KNVB maandag laten weten.

De spits van de Rotterdammers leek PSV-verdediger Marcelo tijdens een duel doelbewust met het hoofd te raken. Beide clubs hebben tot dinsdag 12.00 uur om een verklaring af te geven.

Fernandez ontkende na afloop van de wedstrijd zelf dat er sprake was van een bewuste actie. ''Ik wilde me lostrekken en we gingen met onze gezichten tegen elkaar'', luidde zijn uitleg. Scheidsrechter Richard Liesveld ontging het incident.

De spits kreeg eerder dit seizoen zes wedstrijden schorsing voor een klap op het hoofd van Rens van Eijden tijdens Feyenoord - NEC. ''Maar zoiets komt nu in mijn hoofd niet meer voor", zei Fernandez zondag.

Boete

Feyenoord-trainer Ronald Koeman liet tijdens de persconferentie al weten dat hij dacht dat er opzet in het spel was. De oefenmeester uitte zijn onvrede over het gedrag van Fernandez, iets dat maandag navolging kreeg in de vorm van een boete.

Technisch directeur Martin van Geel is niet te spreken over de actie van Fernandez. "Er was sprake van onprofessioneel gedrag van Guyon in deze wedstrijd. Dit gedrag moet in de toekomst absoluut voorkomen worden."