AMSTERDAM - Arjen Robben had zondag in het duel van Bayern München met Schalke 04 drie keer kunnen scoren als er geen hetze tegen hem was geweest in de media. Dat stelt een woedende clubpresident Uli Hoeness.

Bayern won het duel met 2-0, maar de manier waarop Robben speelde leidde niet tot tevredenheid bij Hoeness.

De Duitser denkt dat de buitenspeler gebukt gaat onder de aanvallen van binnen en buiten de club op het egoïsme dat in zijn spel ligt.

Hoeness spreekt in Bild van een 'heksenjacht' op Robben, die een aantal keren in kansrijke positie probeerde over te spelen terwijl hij ook zelf had kunnen schieten. "Als we de afgelopen weken niet zo'n heisa hadden gehad over zijn spel, had Arjen zondag zeker twee of drie keer gescoord."

"Het is onzinpraat. Robben is een entertainer, maar alle kritiek heeft ertoe geleid dat hij nu steeds de bal overspeelt als hij alleen moet gaan. Zo zie je hoe een voetbalwedstrijd van buitenaf beïnvloed kan worden."

Beckenbauer

Opvallend genoeg was het Bayern-legende Franz Beckenbaurer die de discussie twee weken geleden op gang bracht. 'Hij is een egoïst, net als veel anderen", zei 'Der Kaiser' in het televisieprogramma Sky90.

"Kijk naar zijn reactie nadat hij een goede actie maakt of scoort; hij rent niet naar degene toe die het voorbereidende werk heeft verzorgd."

"In plaats daarvan zoekt hij zijn familieleden op de tribune op om het met hen te vieren. Zijn ploeggenoten moeten dan maar achter hem aanrennen."