AMSTERDAM - Op de dag dat Frank Lampard twee records neerzette door te scoren in de wedstrijd tegen Bolton Wanderers, gaf hij toe dat zijn relatie met trainer André Villas-Boas niet geweldig is.

De Engelse middenvelder maakte tegen Bolton het laatste doelpunt van de Londense club (3-0) en werd daarmee de eerste speler in de geschiedenis van de Premier League die negen seizoenen op rij minimaal tien goals maakt.

Bovendien was het voor Lampard, die zaterdag bij afwezigheid van John Terry ook aanvoerder was van Chelsea, zijn 150e goal in de hoogste Engelse divisie.

Toch ging het na afloop vooral over de relatie tussen de speler en zijn trainer André Villas-Boas. Sinds de Portugees de scepter zwaait bij 'The Blues', is Lampard namelijk niet meer zeker van zijn plaats.

Problemen

"Ik denk dat je van de buitenkant wel kan zien dat onze relatie niet ideaal is", zei de Engels international tegen de BBC, om er direct aan toe te voegen: "Het is echter belangrijk om je niet te veel op individuele relaties te focussen. Dan is alleen maar negatief en daar houd ik niet van."

Maar, zo gaf Lampard wel toe, er zijn 'bepaalde problemen' geweest dit seizoen tussen hem en de manager: "Spelers als ik houden er niet van als ze niet spelen. Maar dat betekent niet dat we proberen de club te schaden. De club is namelijk belangrijker dan het individu."

Fantastische prestatie

Villas-Boas zei dat Lampards prestatie tegen Bolton 'fantastisch' was, maar voegde meteen toe dat hij nog steeds niet zeker is van een basisplaats. "We hebben zes middenvelders voor twee of drie plekken."

"Maar Frank had vandaag een hele grote dag en dat was belangrijk voor hem nadat hij de laatste twee wedstrijden niet begonnen was."