BERGEN - De Belgische club Bergen wil per direct de samenwerking met trainer Dennis van Wijk stopzetten.

De Nederlandse coach liet zaterdag na de nederlaag tegen AA Gent aan zijn spelersgroep weten dat hij zijn contract na dit seizoen niet verlengt.

Maar Bergen is niet blij met deze verklaring. ''Ik veronderstel dat Van Wijk lang heeft nagedacht over die beslissing en dat hij in schoonheid wilde vertrekken nu we zeker zijn van Play-off II. Maar ik vind deze situatie niet opportuun'', reageerde Alain Lommers, algemeen directeur van Bergen.

''Ik ga aan assistent-coach Geert Broeckaert vragen om de groep over te nemen, tot het einde van de play-offs. Ondertussen gaan we op zoek naar een nieuwe coach voor volgend seizoen.''

Willem II

Van Wijk zal dit seizoen niet meer op de bank zitten. ''Hij blijft officieel maar we vertrouwen de training en de coaching van het team tot het einde van het seizoen toe aan Broeckaert", zegt Lommers.

De 49-jarige trainer ging eind januari vorig jaar aan de slag bij Bergen. Hij leidde de club via de eindronde terug naar de hoogste klasse. In België was Van Wijk eerder werkzaam bij Cercle Brugge, Roeselare en Sint-Truiden. In Nederland werkte hij bij Willem II.