VENLO - Voor het eerst in bijna twintig jaar heeft VVV-Venlo drie overwinningen op rij geboekt in de eredivisie. Na FC Groningen en De Graafschap moest zaterdag ook Heracles Almelo eraan geloven. VVV zegevierde in De Koel in een enerverend duel met 3-1.

De laatste keer dat de Limburgers een serie van drie zeges neerzetten, was in september 1993. Uche Nwofor was met twee treffers de gevierde man bij de thuisclub, invaller Robert Cullen tekende voor de derde Venlose treffer.

Heracles-trainer Peter Bosz werd na een half uur door arbiter Kevin Blom vanwege commentaar op de leiding naar de tribune gestuurd.

Bijzonder effectief

VVV toonde zich zaterdag weer bijzonder effectief. Heracles was de beter combinerende en dominerende ploeg, maar de Venlonaren waren het meest koelbloedig in de afronding. Na een half uur stond de thuisclub al op een 2-0 voorsprong. Twee keer werd Nwofor bejubeld.

De eerste keer strafte hij een blunder van de onzekere Heracles-aanvoerder Antoine van der Linden af, de tweede keer mocht hij ploeggenoot Yanic Wildschut bedanken.

Jong Oranje

Wildschut, opgeroepen voor Jong Oranje, was met zijn snelheid en dadendrang een voortdurende plaag voor de Almelose defensie. Bij een van die bevliegingen hoefde Nwofor de bal maar in het lege doel te tikken.

Volgens Heracles-trainer Bosz kwam die treffer niet reglementair tot stand. Hij protesteerde in de ogen van arbiter Blom echter zo fel, dat hij kon inrukken. VVV kreeg kansen om verder uit te lopen, maar Quin Kruijsen (twee keer vrij voor doelman Remko Pasveer) en Steven Berghuis (bal via een carambole net over) slaagden daar niet in.

Spannend

Op slag van rust kwam Heracles terug tot 2-1. Lerin Duarte wist wel raad met de vrijheid die hij van de Venlose verdedigers kreeg. Pasveer tikte in de slotseconden van de eerste helft een vrije trap van Danny Holla prachtig uit de kruising.

Ook na de hervatting bleef het duel boeiend. Beide teams kregen volop kansen, maar kwamen niet tot scoren. Daardoor bleef het spannend. In blessuretijd stelde Cullen op aangeven van Wildschut de zege van VVV veilig.