WAALWIJK - Doelman en Arnhemmer Piet Velthuizen maakt zich grote zorgen over de prestaties van Vitesse.

''We hebben er niets van gebakken'', verklaarde de goalie na de nederlaag (1-0) vrijdagavond bij RKC. ''Vooral de tweede helft was ondermaats.''

Doelstelling van Vitesse is kwalificatie voor Europees voetbal. Velthuizen: ''Zoals we nu spelen hebben we daar niks te zoeken. Kijk naar de manier waarop wij dat doelpunt tegen krijgen. In tien seconden tijd staan er twee keer twee man helemaal vrij. Dat kan echt niet.''

Dramatisch

Zijn coach John van den Brom sloot zich voor de camera's van Eredivisie Live aan bij de woorden van zijn keeper. "Voor rust hadden we een overwicht, maar hoe wij verdedigden bij het tegendoelpunt, dat kan echt niet. En de tweede helft was gewoon dramatisch. Dan heb je ook geen recht op iets van een punt."

In de tweede helft probeerde de trainer nog wat te forceren met lange mannen in de spits. "Maar die moeten dan wel gevoed worden en zelfs dat deden we niet meer."

Ruud Brood

RKC-trainer Ruud Brood was logischerwijs veel opgewekter, maar had ook een lastig tactisch steekspel gezien. "Het was een hele moeilijke wedstrijd", zei hij tegen Eredivisie Live. Wij leverden zeker in het begin te veel de bal in en bewogen te weinig zonder bal."

"Vitesse begon sterk en domineerde het middenveld, omdat zij een tactische omzetting hadden gedaan met Nicky Hofs als linksbuiten. Daarom heb ik in de rust een middenvelder voor een aanvaller gebracht en daarna hadden we wat meer controle. We stonden voor, dus waarom risico nemen?", vroeg de winnende coach zich af.

"We hadden in de tweede helft het tweede doelpunt moeten maken, maar nu hebben we ook hele belangrijke punten behaald."