AMSTERDAM - Het teleurstelldende verblijf van Andrei Arsjavin bij Arsenal krijgt in ieder geval een tijdelijk einde.

De Russische aanvaller keert na vier jaar op huurbasis terug bij de club waar hij onder coach Dick Advocaat doorbrak: Zenit Sint-Petersburg.

Op zijn eigen website laat Arsjavin weten dat beide clubs overeenstemming hebben bereikt over een tijdelijke overgang: "Ik verhuis naar Zenit, op huurbasis. Ik zal nummer 29 dragen. Zaterdag vroeg zullen alle details komen."

Volgens Voetbal International is het wachten nog op groen licht van de voetbalautoriteiten. De deal kan nu nog doorgaan, omdat in Rusland de transfermarkt pas vrijdagavond sluit.

Vijftien miljoen euro

Voor Arsjavin betekent de verhuizing naar Sint-Petersburg een terugkeer op bekend terrein. De kleine aanvaller speelde van 2000 tot 2009 ook voor de Russische club, waarmee hij in 2008 onder Advocaat de UEFA Cup won. In 239 competitieduels scoorde hij destijds 51 goals.

Vervolgens verhuisde de nu dertigjarige Arsjavin aan het begin van 2009 voor vijftien miljoen euro naar Arsenal. In zijn eerste halve seizoen maakte hij indruk door alle vier de goals te maken voor de ploeg uit Londen in de uitwedstrijd tegen Liverpool (4-4).

Zijn belofte heeft de Rus echter nooit echt kunnen inlossen en dit seizoen zat hij vaker op de bank dan dat hij in de basis stond. Afgelopen week moest hij zelfs met de reserves meedoen. Daarom lijkt een vertrek voor alle partijen de beste oplossing.