AMSTERDAM - Begin januari keerde hij op huurbasis al terug bij NAC Breda, maar aanstaande zaterdag mag Nourdin Boukhari tegen ADO Den Haag ook daadwerkelijk spelen voor de Brabanders.

De vorige club van de oud-Ajacied, het Turkse Kasimpasa, blokkeerde de afgelopen weken de overschrijving van Boukhari.

NAC probeerde via de FIFA en de KNVB druk uit te oefenen op de Turken. "Een club heeft twee weken om de overschrijving van een speler te regelen. Die termijn is verstreken", legde Karelse uit in Voetbal International.

Nu heeft dat er ook voor gezorgd dat de Marokkaanse middenvelder speelgerechtigd is voor de club uit Breda.

Vastigheden

Boukhari zal zaterdag in de thuiswedstrijd tegen ADO niet direct in de basis starten. Karelse zal hetzelfde team het veld insturen dat vorige week met 1-0 verloor van sc Heerenveen.

"We moeten terug naar vastigheden in het elftal. Dat kon de afgelopen weken niet door verschillende oorzaken", verklaarde de trainer zijn keuze uit aan de website van zijn club.

Dat betekent ook dat het experiment met Anthony Lurling op het middenveld een vervolg krijgt. Karelse: "We scoren gewoon te weinig en ik verwacht met vier aanvallend ingestelde spelers, dat we daar wel in slagen."

NAC is inmiddels afgezakt naar de vijftiende plaats in de eredivisie, maar Karelse maakt zich nog geen grote zorgen. "Druk praat je jezelf aan en om onrust voor te zijn moeten we punten gaan pakken, te beginnen tegen ADO Den Haag."