KERKRADE - Het is nog onzeker in welke samenstelling Roda JC en De Graafschap zaterdag aan hun onderlinge duel beginnen.

Beide teams hebben blessurezorgen in de selectie. Jimmy Hempte, Davy De Beule en Wiljan Pluim zijn twijfelgevallen bij Roda. De inzetbaarheid van Vito Wormgoor is onzeker bij De Graafschap.

Trainer Harm van Veldhoven kan bij Roda zeker geen beroep doen op zijn geschorste doelman Pawel Kieszek, die vorige week rood kreeg tegen Heracles Almelo.

Zijn Poolse landgenoot Mateusz Prus vervangt hem. Wormgoor viel vrijdag met een bovenbeenblessure uit op de training in Doetinchem. Ted van de Pavert is zijn logische vervanger in de defensie.

Resultaatvoetbal

Richard Roelofsen, die deze week de taken van de ontslagen hoofdtrainer Andries Ulderink overnam, gaat niet voor de schoonheidsprijs. ''Ik ben een voorstander van aanvallend voetbal, maar deze situatie vereist een andere aanpak. We gaan voor resultaatvoetbal."

Van Veldhoven vindt het moeilijk om zich voor te bereiden op De Graafschap. ''Het is moeilijk om na het ontslag een beeld te krijgen de ploeg. Daarom moeten we alert zijn."