AMSTERDAM - Ramon Zomer en Daryl Janmaat keren zondag tegen AZ terug in de basis van sc Heerenveen. Het tweetal is hersteld van blessures.

Zomer had wekenlang last van de gevolgen van een hersenschudding en Janmaat kampte met knieklachten. Oussama Assaidi maakt in Alkmaar zijn rentree bij de wedstrijdselectie, maar begint op de bank.

''Oussama heeft de hele week meegetraind en zijn conditie is op peil. Maar het is lang geleden dat hij een hele wedstrijd heeft gespeeld", aldus trainer Ron Jans.

Mocht de situatie erom vragen dan kunnen we hem alsnog brengen. Hij is toch een extra wapen'', legt Jans uit op de website van zijn werkgever. Assaidi kwam met een achillespeesblessure terug van de Afrika Cup.

Mediahype

Jans verwacht een aantrekkelijke wedstrijd in Alkmaar. ''We zijn aan elkaar gewaagd. Het wordt absoluut leuk." De trainer is het gespeculeer over de kampioenskansen van Heerenveen een beetje zat.

''Er ontstaat zo’n enorme mediahype over. We spelen nog twaalf wedstrijden, dus het is erg ver weg. Wij hebben absoluut geen kampioenskoorts, maar mochten we per ongeluk toch kampioen worden, dan moet het maar."