MILAAN - Nu Zlatan Ibrahimovic zaterdag tegen Juventus definitief niet kan spelen wegens een schorsing zijn bij AC Milan de ogen gericht op Robinho.

De Braziliaanse aanvaller staat in de competitie op een schamele vier treffers in negentien duels maar was de afgelopen weken belangrijk voor de ploeg van coach Massimiliano Allegri.

De sportkranten in Italië schrijven er pagina's over vol: de titel staat op het spel in de wedstrijd die zaterdagavond in San Siro wordt gespeeld. Mede dankzij twee doelpunten van Robinho werd Arsenal vorige week in de Champions League met een 4-0-nederlaag naar huis gestuurd.

In de competitie was hij zaterdag eenmaal trefzeker in het met 3-1 gewonnen duel bij Cesena, een zege die Milan aan kop hield met vijf punten uit 24 wedstrijden. ''Juve'' volgt op één punt met een wedstrijd minder gespeeld.

Fluiten

''De doelpunten waren belangrijk voor de ploeg, ik ben nooit uit balans geweest'', sprak de eerder fel bekritiseerde Robinho zelfverzekerd in de krant La Stampa. ''Dat fans soms fluiten raakt me niet. En als ik al eens 'down' ben dan luister ik naar muziek en praat met mijn familie.''

Milan verloor donderdag de beroepszaak die het had aangespannen tegen de schorsing van Ibrahimovic. Van de drie duels die hij kreeg wegens een oorvijg aan het adres van Napolitaan Salvatore Aronica, had de opvliegende Zweed er al twee uitgezeten.

De gehoopte vermindering kwam er niet waardoor Milan in aanvallend opzicht nu is aangewezen op Robinho en Alexandre Pato, die eindelijk weer fit is.

Moeilijke periode

''Hij heeft een moeilijke periode achter de rug, maar hij wordt weer de Pato zoals ik hem ken. Iemand die wedstrijden voor je wint'', zei Robinho over zijn landgenoot die dit seizoen in tien competitieduels welgeteld één treffer maakte.

''Milan is favoriet'', liet Juve-baas Andrea Agnelli weten. Een niet geslaagde poging de druk van zijn ploeg te halen. Juventus is na 24 speeldagen in de Serie A nog ongeslagen en was eerder thuis al met 2-0 te sterk voor de titelverdediger.

Van Bommel

Twee Nederlanders staan zaterdag normaal gesproken aan de aftrap. Mark van Bommel en Urby Emanuelson verdedigen de kleuren van Milan waar Clarence Seedorf geblesseerd is. Eljero Elia is bij Juventus vaak niet eens bankzitter.

Het team heeft met voormalig Milan-ster Andrea Pirlo een sterke regisseur op het middenveld. ''Winnen dankzij twee goals van Pirlo, dat zou wat zijn'', droomde technisch directeur Giuseppe Marotta van de ''Oude Dame'' hardop.