'Ik ben David Texeira, niet Luis Suarez'

GRONINGEN – FC Groningenspits David Texeira wordt vaak vergeleken met Luis Suarez. Niet zo gek. Beide spitsen werden geboren in het Uruguayaanse Salto en maakten op jonge leeftijd de overstap naar de Noorderlingen.

De twintigjarige Texeira, dit seizoen goed voor acht treffers, is niet altijd blij met de vergelijking met de speler van Liverpool.

“Ik ben David Texeira, niet Luis Suarez. Zo wil ik ook beoordeeld worden. Ik houd mijn oren dicht als mensen mij met Luis vergelijken. Onze stijl is anders.”

Je hebt eens gezegd: mijn spel lijkt op dat van Diego Forlán.
“Laat ik het zo zeggen: ik heb meer weg van Forlán dan van Suarez. Diego beweegt heel veel. Een tikje terug en de diepte in. Dat heb ik ook. Al wil ik mezelf niet met hem vergelijken. Hij is een grootheid.”

“Ik keek veel naar Forlán toen ik jong was, probeerde zijn manier van spelen te imiteren. Hij is nog steeds mijn voorbeeld. Ik wil zijn pad volgen.”

Toch zijn er meer connecties met Suarez. In de winterstop werd je zelfs in verband gebracht met Liverpool.
“Ach ja, al die berichten. Mensen praten veel. Ik heb die geruchten ook gehoord, maar trek me er weinig van aan. Het is nog te vroeg om naar zo’n grote club te gaan. Ik heb meer ervaring nodig.”

“Daarom ben ik naar FC Groningen gegaan, bij deze club kan ik rustig groeien. Net als Luis zet ik het liefst stap voor stap. Hopelijk leidt dat ooit tot een grote club.”

In het NUsport-magazine van deze week, dat nu in de winkels ligt en ook op de iPad verkrijgbaar is, valt een uitgebreid interview met Texeira te lezen over onder meer de Uruguayaanse mentaliteit, FC Groningen en de racisme-zaak rond Suarez.

Tip de redactie