ROTTERDAM - John Guidetti, het Zweedse goudhaantje van Feyenoord, kon zondag na de overwinning in De Kuip tegen Vitesse (3-1) zijn geluk niet op. 

De huurling van Manchester City bracht voor de derde opeenvolgende keer in een thuiswedstrijd van de Rotterdammers drie treffers op zijn naam.

In de jaren '60 was Cees Groot bij Ajax de laatste eredivisiespeler die zo'n huzarenstukje leverde.

''Ik ben gewoon de juiste man op de juiste plaats in het juiste elftal'', sprak Guidetti glunderend met de wedstrijdbal onder zijn arm.

In de voorgaande duels in De Kuip tegen FC Twente (3-2) en Ajax (4-2) mocht hij na zijn 'hattrick' de bal eveneens mee naar huis nemen.

"Maar het belangrijkste blijven toch die drie punten", verzekerde Guidetti, die zijn competitietotaal op zeventien bracht. "Het was weer een geweldige teamprestatie."

Over de vermeende titelkansen van Feyenoord sprak de negentienjarige publiekslieveling ingetogen. "We genieten van het moment. In De Kuip zijn we tot veel in staat. We zien wel hoe ver we komen. Onze fantastische fans zouden een eventuele titel zeker verdienen."

Afwachten

"Iedereen bij Feyenoord hoopt dat hij nog een seizoen blijft, ik ook natuurlijk", sprak trainer Ronald Koeman over zijn topscorer (zeventien doelpunten).

"Maar wij hebben niet de mogelijkheden om hem te kopen. Wat wil Manchester City met hem? Daar gaat het om. We kunnen niet veel meer dan afwachten."