ENSCHEDE - Glynor Plet kan vrijdag tegen zijn oude club Heracles Almelo debuteren voor FC Twente.

Trainer Steve McClaren heeft de spits, die op de laatste dag van de transferperiode werd aangetrokken, opgenomen in zijn selectie voor de derby.

Wesley Verhoek, Dwight Tiendalli, Denny Landzaat, Sander Boschker en Nicky Kuiper ontbreken bij Twente.

Tiendalli en Verhoek, die net als Plet nieuw is in Enschede, hopen maandag te kunnen aansluiten bij de groepstraining.

Kuiper

Boschker en Kuiper maken maandagavond waarschijnlijk hun rentree bij de beloften. De doelman stond ruim een maand aan de kant met een gescheurde kuitspier. Kuiper scheurde ruim een jaar geleden de voorste kruisband van zijn linkerknie.

Emir Bajrami kreeg donderdag op de training last van zijn voet, maar kan vrijdag waarschijnlijk wel spelen.

Coach McClaren beseft dat het treffen met de streekgenoot niet zomaar een duel is. ''Wedstrijden tegen Heracles zijn altijd speciale duels”, zegt hij op de clubsite. “FC Twente heeft het vaak moeilijk tegen Heracles en ze doen het ook dit seizoen goed in de eredivisie. Een team dat boven zichzelf uitstijgt.”

Nieuwe test

Hij zag Heracles afgelopen week tegen PSV spelen. “PSV speelde goed, maar vergat de wedstrijd te beslissen. Heracles gaf niet op, veranderde een paar dingen en pakte een punt. Ze hebben een team dat eigenlijk nooit opgeeft. Zij kunnen goed voetbal spelen. Het wordt geen gemakkelijke wedstrijd voor ons. Ik zie het als een nieuwe test voor het team.”

Door de zeges van de afgelopen weken staat Twente in verliespunten gelijk met de koplopers PSV en FC Twente. McClaren: ''We kijken niet naar de ranglijst. Het gaat erom dat we in de laatste vijf wedstrijden nog steeds op een van deze bovenste plaatsen staan.''