AMSTERDAM - Ajax raakt de talentvolle jeugdspeler Ouasim Bouy kwijt aan Juventus. De achttienjarige middenvelder tekent een contract voor 3,5 jaar in Turijn.

Ajax bevestigt het vertrek van de speler op de clubsite. Het krijgt een kleine vergoeding van Juventus vanwege het feit dat het contract van Bouy nog tot komende zomer doorliep.

Deze winter mocht de speler van de A1 nog met de selectie van hoofdtrainer Frank de Boer mee op trainingskamp in Brazilië.

De Amsterdamse club deed Bouy ook een nieuwe contractaanbieding, maar de international van Oranje onder-19 koos voor Juventus.

Groot talent

''Ouasim is een groot talent. We waren graag met hem doorgegaan'', zegt Ajax' technisch directeur Danny Blind. ''In december begonnen we de gesprekken voor een nieuw contract. Bij een van de gesprekken deden wij hem een vierjarige aanbieding. Daar spreekt veel vertrouwen uit. Maar we zijn er toen niet uitgekomen."

''Na een vervolggesprek in januari meldde Juventus zich bij de zaakwaarnemer van Bouy. Zij deden hem een aanbieding deed die hij niet kon en niet wilde weigeren.''

De koploper van de Serie A, waar ook Eljero Elia actief is, kent sowieso een actieve slotdag van de transfermarkt.

Juventus maakte bekend dat het Simone Padoin van Atalanta Bergama overneemt. De middenvelder (27) kost Juve zo'n vijf miljoen euro en tekent een vijfjarig contract.

Afscheid

Nadat Juventus de overbodige aanvallers Vincenzo Iaquinta (op huurbasis naar Cesena) en Luca Toni (naar Al Nasr) al wist te slijten, heeft het ook tijdelijk afscheid genomen van verdediger Marco Motta en middenvelder Michele Pazienza.

De 25-jarige Motta is tot de zomer verhuurd aan Catania, Pazienza (29) voor dezelfde periode aan Udinese.