AMSTERDAM - FC Utrecht dacht in Evander Sno de gewenste versterking gevonden te hebben. De middenvelder gaf er echter de voorkeur aan het seizoen bij RKC Waalwijk af te maken. De club uit de Domstad heeft begrip voor dat standpunt.

''Natuurlijk betreuren we het feit dat hij niet naar FC Utrecht komt", zegt technisch directeur Foeke Booy op de clubsite.

"Wij hebben echter enorm veel respect voor de wijze waarop Evander Sno zijn beslissing heeft genomen.''

''We waren er uit met de speler. Hoewel Evander volledig zei te geloven in de toekomstplannen van FC Utrecht, heeft hij een groot gevoel van verantwoordelijkheid getoond naar RKC Waalwijk. Uit dank voor het vertrouwen dat hij van hen kreeg, heeft hij uiteindelijk zijn geweten laten spreken.''

Hartproblemen

RKC legde de clubloze Sno afgelopen zomer vast nadat de ex-Ajacied had afgerekend met problemen aan zijn hart. Mede daarom vond hij niet dat hij het kon maken de club halverwege het seizoen te verlaten.

''Dit maken we niet vaak mee en daarmee is Sno wat ons betreft uniek. Uit respect voor zijn morele overwegingen hebben we niet verder aangedrongen en hebben we elkaar de hand geschud en gezegd dat we elkaar niet uit het oog zullen verliezen'', aldus Booy.