AMSTERDAM - Op de laatste dag voor het sluiten van de transfermarkt wil Ajax nog een poging doen om sc Heerenveen-aanvaller Luciano Narsingh naar Amsterdam te halen.

Zijn zaakwaarnemer Mino Raiola bevestigt in De Telegraaf dat de club contact met hem heeft opgenomen.

Ook Frank de Boer geeft aan dat Ajax geïnteresseerd is in de diensten van de 21-jarige vleugelaanvaller. "Of we hem per direct willen hebben? Dat kan zo maar zo zijn", aldus de trainer.

Narsingh, die in Friesland een contract heeft tot medio 2013, moet sc Heerenveen rond de zes miljoen euro opleveren. Raiola kan dat niet bevestigen. "Het kan meer zijn, maar ook minder. Ik heb echt geen idee."

Heerenveen-directeur Robert Veenstra laat aan Voetbal International weten dat zijn club Narsingh in principe niet wil laten gaan in januari. Een fors Amsterdams bod zal de Friese club echter niet zomaar kunnen weigeren. 

Personele problemen

Ajax heeft door een langdurige blessure van Derk Boerrigter personele problemen op de flanken. Daar komt bij dat vleugelaanvaller Miralem Sulejmani afgelopen zondag in het verloren duel tegen Feyenoord eveneens geblesseerd uitviel.

Daarnaast geeft De Boer aan al langer gecharmeerd te zijn van Narsingh. "Hij is een van de beste rechtsbuitens van Nederland. En je ziet dat we op dit moment problemen hebben aan de buitenkant. Bovendien weten we niet hoelang Sulejmani aan de kant zal staan."

Jeugdopleiding

Narsingh, dit seizoen al goed voor vijf doelpunten, is een geboren Amsterdammer en genoot zijn jeugdopleiding bij Ajax. Volgens Raiola één van de redenen dat hij graag terugkeert naar de hoofdstad. Overigens werd hij vanwege disciplinaire redenen weggestuurd.

De speler is volgens hem nog niet volledig bezig met een mogelijke overgang. "Daar wil hij pas over nadenken als de clubs eruit zijn. Daar is hij heel volwassen in. De focus ligt nu nog volledig op Heerenveen."

Dost

Ajax en sc Heerenveen onderhandelden vorig jaar tot vlak voor het verstrijken van de deadline over een transfer van Bas Dost. De spits was al medisch gekeurd in Amsterdam toen de onderhandelingen alsnog mislukten.

Narsingh staat tot aan het einde van het volgende seizoen onder contract bij de club uit Friesland.

Ajax dreigt één van de grootste talenten uit de opleiding kwijt te raken aan Juventus. De achttienjarige Ouasim Bouy kan voor vier jaar tekenen.

De transfermarkt sluit dinsdag om middernacht. Narsingh speelt dinsdagavond met Heerenveen in de kwartfinale van het bekertoernooi tegen Vitesse.

Lees het laatste transfernieuws op NUsport