AMSTERDAM - Robin van Persie wordt niet vervolgd voor de vermeende elleboogstoot die hij uitdeelde aan Carlos Cuellar tijdens het FA Cup-duel met Aston Villa (3-2 winst). De Engelse voetbalbond FA laat weten dat de actie van de Nederlander niet bestraft wordt.

Villa-manager Alex McLeish had na de wedstrijd zijn ongenoegen kenbaar gemaakt over Van Persie. Volgens de Schot ontsnapte de aanvoerder van Arsenal aan een rode kaart voor een elleboog in het gezicht van Carlos Cuellar.

"Ik wijs niet graag met de beschuldigende vinger naar spelers, maar dit zijn dingen die je niet wil zien op het veld", aldus McLeish.

McLeish verwees naar een luchtduel tussen Van Persie en Cuellar in de 64e minuut. "Het zag er uit alsof hij hem met z'n elleboog in het gezicht raakte. Cuellar is niet iemand die gaat liggen als hij niet is geraakt. Als het inderdaad een elleboog was, moet de tuchtcommissie van de FA daar naar gaan kijken."

Onderzoek

Uit onderzoek van de FA blijkt dat scheidsrechter Mike Jones de actie van Van Persie al tijdens de wedstrijd waarnam en het geen gele of rode kaart waard vond, daardoor kan de spits niet worden vervolgd.

Van Persie scoorde tweemaal vanaf de strafschopstip voor de Gunners. De aanvaller kan nu woensdag gewoon aantreden in de Premier League-wedstrijd van Arsenal, uit bij Bolton Wanderers.